Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lena Sundström till SVT

Publicerad: 16 November 2015, 08:09

Lena Sundström blir programledare och reporter på SVT och ska bland annat göra en programserie om yttrandefriheten i världen.


Lena Sundström blir programledare och reporter på samhällsredaktionen på SVT i Göteborg.

”Jag är otroligt glad över de uppdrag jag har haft för Dagens Nyheter under de senaste två åren, men det var omöjligt att säga nej till en sådan här möjlighet. Att få jobba med stora samhällsfrågor på lång sikt, på mitt sätt, men också som en del av en stor samhällsredaktion. Det vill jag vara med om”, säger Lena Sundström i en kommentar.

Lena Sundström kommer börja med att göra en rogramserie om yttrandefrihet som ska sändas 2016 när den svenska tryckfrihetsförordningen fyller 250 år.

”-Lena är en lyhörd journalist med en spetskompetens som kommer att stärka SVT:s samhällsjournalistik – inte minst genom hennes förmåga att koppla ihop de stor internationella frågorna med ett nationellt perspektiv”, säger Robert Olsson, programdirektör för nyhets- och samhällsprogrammen, i en kommentar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.