Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lena K Samuelsson: Linderborg kan sitta kvar

Publicerad: 19 mars 2019, 08:54

Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson. Foto: Magnus Wennman

Aftonbladet har fått skarp kritik efter publiceringar om rysslandforskaren Martin Kragh. Nu förtydligar tidningens publisher att kulturchefen Åsa Linderborg kan sitta kvar, skriver Journalisten.


Ämnen i artikeln:

Åsa LinderborgLena K SamuelssonAftonbladet

De har stormat kring publiceringar på Aftonbladet Kultur den senaste tiden. Dels har tidningen fällts av Pressens opinionsnämnd för publiceringar kring den tidigare Stadsteaterchefen Benny Fredriksson, dels har skarp kritik riktats mot granskningarna av rysslandforskaren Martin Kragh.

Nu har Lena K Samuelsson, som förut enbart kommenterat fällningen i den egna tidningen, på ett möte med publicistklubben och i en intervju med SvD, förtydligat att hon har fortsatt förtroende för Åsa Linderborg i ett mejl till Journalisten. 

På en direkt fråga om Åsa Linderborg kan sitta kvar svarar Lena K Samuelsson: Ja.

Lena K Samuelsson säger att det är beklagligt att hon inte läst texterna om Martin Kragh, men att ingen ansvarig utgivare läser alla artiklar innan publicering.

Medievärlden har sökt Lena K Samuelsson för att ställa följdfrågor om hur rutinerna kring vilka texter som ska läsas av ansvarig utgivare, men hon har via biträdande redaktören Eric Rosén avböjt ytterligare frågor.

Läs mer

Aftonbladet avpublicerar Martin Kragh-artikel (2019-03-14)

PON: Aftonbladets Benny Fredriksson-granskning var grovt övertramp (2019-03-11 )

Martin Kragh utesluter inte rättsliga åtgärder mot Aftonbladet (2019-03-18)

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.