Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lena K Samuelsson lämnar SvD

Publicerad: 27 Augusti 2013, 07:44

Lena K Samuelsson slutar som chefredaktör på Svenska Dagbladet. Hon kunde inte hålla tillbaka tårarna när medarbetarna informerades i dag. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Lena K Samuelsson

I mitten av september börjar Lena K Samuelsson sitt nya uppdrag som koncerndirektör i Schibsted Media Group. Hon lämnar Svenska Dagbladet efter 12 år i ledningen.

Det var ett väldigt känslosamt ögonblick, att se alla vänner och kollegor här, och berätta det för dem.

Nu ska hon flytta någon våningar upp i Schibstedhuset och får ansvar för kulturbyggande och koncernens kommunikation. Uppgifter hon redan engagerat sig i.

Jag har haft åsikter om allt från loggan till det interna visionsarbetet som jag fört fram på våra koncernmöten bland annat.

En medveten strategi?

Ha ha, nej, jag har aldrig haft någon strategi. Men känt en lust att ta tag i den typen av frågor. Och nu får jag möjlighet att göra det helt och fullt. Jag tar uppdraget på största allvar samtidigt som det känns väldigt roligt.

Det är en ny tjänst som hon tillträder.

Stora bolag brukar ha den här typen av befattning och nu har Schibsted kommit till den punkten när det här behövs. Sedan har ledningen kommit fram till att jag med min erfarenhet och kompetens har något att tillföra.

Uppdraget kommer mycket att handla om internt arbete initialt.

När kommer det att synas något utåt?

Jag vet inte. Det får jag återkomma om. Det finns många bra tankar att ta del.

Innebär det här att du får en rejäl löneökning också?

Nej, det gör det inte.

Har du hunnit skola in din efterträdare?

Det behövs inte. Fredric har helt klart för sig vad som behöver göras med Svenska Dagbladet och en egen stark agenda. Jag lämnar tryggt över tidningen till honom och övriga vänner och kollegor.

”Jag är väldigt glad över att Lena K Samuelsson nu tar plats i Schibsteds koncernledning. Hon har en mycket bred erfarenhet och ett stort engagemang för Schibsted. Hon har förmågan att bygga kultur och starka team. Nu förstärker hon den högsta ledningen på en rad viktiga områden, inte minst med sin redaktörserfarenhetSom chefredaktör har hon lett Svenska Dagbladet med stor framgång. Under henne har tidningen fått en ledande publicistisk position och utsetts till Årets Dagstidning två gånger. SvD är en inspiration för hela branschen när det gäller utveckling och förändringsarbete”, säger koncernchefen Rolv Erik Ryssdal i en kommentar.

Fredric Karén tar över SvD

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Lena K Samuelsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.