Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lena Allerstam blir utvecklingsredaktör på Expressen

Publicerad: 29 maj 2017, 10:26

Lena Allerstam, tillträdande utvecklingsredaktör på Expressen.

Utbildningsradions före detta strategichef Lena Allerstam rekryteras till Expressen som senior utvecklingsredaktör.


Ämnen i artikeln:

Public serviceExpressen

Lena Allerstam har en lång erfarenhet från public service, inom både radio och tv, bland annat som arbetsledare, chef och ansvarig utgivare. Hennes senaste roll, som strategichef på Utbildningsradion (UR), har hon haft sedan november 2012. Hon har också flera år suttit i Utgivarnas styrelse. Tillträder på Expressen gör hon den 1 juni.

”Expressen är ett mediehus med en publicistisk ledning som står för mod och förnyelse. Jag ser verkligen fram emot att bidra till att journalistiken via nytänkande når fler användare i digitala kanaler”, säger Lena Allerstam i ett pressmeddelande.

Som senior utvecklingsredaktör delar hon ansvaret för distributionsfrågor samt affärs- och produktutveckling bland annat genom redaktionella partnerskap med Kenneth Eriksson, också utvecklingsredaktör på Expressen. I affärsutvecklingsteamet ingår också Dan Edström, utvecklingsredaktör med ansvar för sociala medier.

”Den samlade kunskapen om innehåll och kommersiella förutsättningar som finns hos Lena, Kenneth och Dan ger Expressen helt nya möjligheter till satsningar i vårt arbete för att bli den primära digitala nyhetskällan”, säger Klas Granström, redaktionschef och ansvarig för digitala medier på Expressen.

Läs också

Cecilia Roos om sitt nya uppdrag som strategichef på UR

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Public serviceExpressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev