Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lena Adelsohn Liljeroth: Inte regeringens politik

Publicerad: 24 Januari 2007, 07:41

- Det är inte regeringens politik att avskaffa presstödet, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (m) med anledning av Lars Leijonborgs utspel på DN Debatt.


Kulturministern tycker inte att folkpartiledarens debattartikel är särskilt kontroversiell.

– Det här är folkpartiets egna åsikter och de är väl kända, säger hon.

Att moderaterna och folkpartiet vid sina respektive stämmor har uttalat sig om ett avskaffande av presstödet innebär inte att regeringen driver den linjen, hävdar kulturministern.

I en debattartikel i Journalisten i dag skriver Lena Adelsohn Liljeroth bland annat att: ”Regeringen ser presstödet som ett viktigt instrument för mångfald på mediemarknaden”.

9 februari kommer professor Karl Erik Gustafsson att presentera sin ekonomiska analys av presstödet. Efter det kommer regeringen att inleda en diskussion med EU-kommissionen, som i höstas meddelade att man inte ansåg att det svenska presstödet är förenligt med EG-fördragets regler om statligt stöd.

Lena Adelsohn Liljeroth tycker att folkpartiledarens förslag om en public service-fond är intressant.

– Jag välkomnar debatten. Det är bra att Lars Leijonborg vill värna public service, det vill vi också.

Direktiven om ett nytt sändningstillstånd väntas till hösten 2007. I en kommentar till TT säger Lena Adelsohn Liljeroth att diskussionerna om public service kan komma att fortgå fram till hösten 2008, då arbetet med en proposition till våren 2009 sätter igång på allvar.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.