Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ledarskribent går till SD-tidning

Publicerad: 3 Februari 2015, 12:12

Idag tillträder Markus Jonsson som SD-ägda Samtidens politiske redaktör. Han har tidigare varit ledarskribent på Corren och Barometern.


Ämnen i artikeln:

BarometernCorren

Medievärlden skrev så här när TT förra året bröt leveranserna till Samtiden:

”Samtiden ägs av SD via aktiebolaget Samtid & Framtid AB som är ett helägt dotterbolag till Blåsippan AB som i sin tur ägs av Sverigedemokraterna.”

Markus Jonsson har varit ledarskribent på Corren (2011) och Barometern (sommarvikarie 2013) och närmast arbetat som politisk tjänsteman för Moderaterna i Stockholms stad.

”Det är med stor tillförsikt som jag tar mig an uppdraget att leda Sveriges enda socialkonservativa ledarsida. I en tid då allt större del av idéutvecklingen sker utanför partierna är det viktigt att det finns en socialkonservativ röst i den politiska debatten”, säger Markus Jonsson i ett uttalande till Samtiden.

”Min förhoppning är att Samtiden ska ta rejält med plats genom att lyfta fram perspektiv och frågeställningar som ofta förbises av andra.”

Markus Jonsson kommer även att bli den kontroversiella tidningens ansvarige utgivare.

Uppdaterad: Till Expressen säger Markus Jonsson att han nu står närmare Sverigedemokraterna än något annat parti.

Ämnen i artikeln:

BarometernCorren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.