Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ledarkonsult önskar mera mentorskap

Publicerad: 30 September 2004, 13:45

Samma glasögon som man tar på sig när man söker ledare bör man också se genom när man söker andra medarbetare. Synen på medarbetarskap behöver förändras.


Det är konsulten och ledarutbildaren Birgitta Wiking Boman som säger detta. Under sitt pass på tisdagen ägnade hon sig bland annat åt att definiera vilka kompetenser som behövs. Hon pekar på att avståndet mellan ledare och medarbetare krymper, liksom på att ledarskapet alltmer handlar om att få igång en dialog och allt mindre om att peka med hela handen.
– Mediechefen kommer inte heller i längden att vara en bland få och under lång tid klart lysande stjärnor. I stället kommer många småstjärnor med kortare lyskraft.
Hon pläderar för en överbryggning mellan generationer i tidningshusen. Det gäller att få till ett samspel, ett slags mentor-lärling-förhållande, så att både äldre och yngre medarbetarna känner sig motiverade att dela med sig av sina kunskaper.
– Och det brådskar, understryker Birgitta Wiking Boman.
När äldre försvinner gäller det att hitta ”rätt sorts arbetskraft”. Man måste tänka efter hur det kommer att se ut om sex år och fråga sig vilken kompetens man är på väg att förlora. Innan en avslutat måste någon annan ha hunnit ta över.
– Jag är medveten om att det hänger på vilka resurser företagen har, men nu börjar man rekrytera igen och rekryteringen har stor betydelse.
Det är här de nämnda glasögonen kommer in, de som ser personlighet, egna mål, samarbetsförmåga, särart och förmåga att smälta in, kriterier som man väljer ledare efter. Samma kriterier kommer nu att gälla för medarbetare menar Birgitta Wiking Boman.
KARIN LINDELL

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.