Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”Låt Anwar Hossain stanna i Sverige”

Publicerad: 16 Maj 2011, 07:22

Om Sverige vill vara ett land som står upp för mänskliga rättigheter, press- och yttrandefrihet borde journalisten Anwar Hossain få stanna i Sverige. Det skriver tio publicister i ett upprop i Expressen idag.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Medievärlden har tidigare skrivit om journalisten Anwar Hossain som efter sex år i Sverige är på väg att utvisas till Bangladesh där han riskerar att dömas till döden för ett mord han bevisligen inte begått. I Bangladesh förföljdes och skottskadades Hossain sedan han avslöjat korruption i hemlandet.

Medievärldens chefredaktör Axel Andén och nio andra publicister och representanter för tryck- och yttrandefrihetsorganisationer skriver i ett upprop i Expressen att det Sverige bör låta journalisten Anwar Hossain och andra journalister i hans situation stanna i Sverige.

För drygt en månad sedan avslog migrationsdomstolen Anwar Hossains överklagan av migrationsverkets utvisningsbeslut. Beslutet är nu överklagat till migrationsöverdomstolen.

”Det vore skandal om han inte får prövningstillstånd utan  istälelt utvisas ur Sverige”, skriver Andén och hans kollegor och fortsätter:

”Med stigande oro noterar vi att migrationsverket mistänkliggör journalister som bevakar orättvisor i sina hemländer sedan de kommit till Sverige. Men fortsatt journalistisk verksamhet är inget som våra kollegor i landsflykt använder för att öka sina chanser att få asyl”.

Anwar Hosseins öde avgörs nu

Anwar Hossein fick avslag

”Anwar varken äter eller sover”

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.