Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lasse Bernfalk lämnar Laholms Tidning – jobbar nu på SmT

Publicerad: 28 maj 2018, 09:31

Lasse Bernfalk rekryterades som vd och chefredaktör till Laholms tidning för 12 månader sedan. Nu har han lämnat tidningen för att gå i pension – men just nu har han hoppat in som nyhetschef på Smålands-Tidningen.


Laholms Tidning tappar prenumeranter och har ekonomiska problem, vilket vi rapporterade om i det senaste Analysbrevet. För två månader sedan sedan lämnade publishern Lars Bernfalk tidningen för att gå i pension.

– Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag trivdes inte riktigt med jobbet och jag trivdes inte riktigt med Laholm. Så jag räknade ut att jag kunde gå i pension och att det var roligare än att kämpa på där, säger han.

Men när Medievärlden ringer upp är han i full fart på en helt annan tidningsredaktion: som nyhetschef på Smålands-Tidningen som ägs av Hall Media, där han hoppat in under en kortare period.

– Jag har sagt att jag kan hoppa in här när det behövs. Det var här jag började min bana en gång i tiden och jag var redaktionssekreterare här i tio år.

På Laholms Tidning har Lasse Bernfalk efterträtts som vd av Johan Krönmark som har en bakgrund i Skånska Dagbladet-koncernen, och som ansvarig utgivare av nyhetschefen Åse Höijer.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.