söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Läsarna har köat sedan i natt för VK:s app

Publicerad: 7 oktober 2011, 04:45

I dag släpper VK sin Ipad-app. Och folk har köat sedan i går kväll för att få ta del av kampanjerbjudandet.

Ämnen i artikeln:

Ipad

De 30 första som köper en Ipad2 på Mediamarkt i Umeå får den för 3 200 kronor. Då ingår VK:s Ipad-app som släpps i dag samt en helårsprenumeration på innehållet. Och folk har nappat på kampanjen.

Redan vid 20-tiden i går kväll började de första köa. Och sedan någon timme har 30-gränsen passerats.

Så Anders Carlsson, webbredaktör på VK.se och projektledare för utvecklingen av appen, som är i butiken just nu för att förbereda har tvingats berätta för ett antal personer att de troligen inte får ta del av erbjudandet:

De har bara skrattat, tackat och sedan farit till jobbet.

Appens innehåll är identiskt med tidningens. Men varje artikel, förutom in- och utrikesmaterialet, kan läsas både i tidningsläge och textläge.  Det finns också möjlighet att addera ytterligare bilder till artiklarna.

I senare versioner kan det bli aktuellt med ett nyhetsläge också som ger möjlighet att ta del av nyhetsflödet under dagen.

Priset för de som inte lyckats vara bland de 30 första blir 49 kronor per månad för befintliga prenumeranter och 159 kronor per månad för de som inte har papperstidningen.

På sikt hoppas VK att appen ska ha mellan 500 och 600 prenumeranter. Ett inte orimligt mål menar Anders Carlsson:

Det är många som frågat efter den.

VF, som ingår i  VK-koncernen, får sannolikt sin app senare i höst när tidningens redesign är klar.

Stormvarningen avskräckte inte

Det var kallt. Och det var stormvarning. Men med tält, dunjackor och falukorv så tog sig några av de köande genom natten.

Vid 20-tiden i går kväll parkerade Jesper Andersson, Sofia Lundgren och Per Lundström sig utanför Mediamarkt i Umeå berättar de för VK.se. 

– Jag är Applenörd och Sofia berättade för mig om kampanjen för att jag är den enda som inte skulle backa, berättade Jesper Lundström.

De ville för allt i världen inte gå miste om Apples surfplatta som de kallar ”den onödigaste prylen som vi kommer att använda hela tiden”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev