Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lars Sjögren blir publisher för Skånska Dagbladet

Publicerad: 17 januari 2018, 13:00

Tidningsgruppens publisher Lars Sjögren.

Vd:n Lars Sjögren blir publisher på Skånska Dagbladet och chefredaktören Lars-Joel Eriksson blir chef för ledarredaktionen.


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Lars Sjögren blir chefredaktör, ansvarig utgivare och vd på Skånska Dagbladet med start 1 februari.

–Det främsta skälet är att med en person i dessa roller bli det enklare för organisationen att gå den väg som stakats ut. I en liten och lätfotad organsiation såm vår kan det vara en stor fördel, säger Lars Sjögren till Medievärlden.

Lars Sjögren anställdes på Skånska Dagbladet i 1 januari 2017 som biträdande publisher och är sedan november 2017 vd. Nu utses han även till chefredaktör och ansvarig utgivare.

– Man kan säga att vi återgår till den ordning som var 2016, men med mig som publisher istället för Lars Joel, säger Lars Sjögren.

Lars-Joel Eriksson, som uppnått pensionsålder, kommer på egen begäran att gå ned till en tjänst på 20 procent och blir chef för ledarredaktionen, som också består av Yngve Sunesson och Martina Jarminder.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.