Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lars Ohly hyllade SvD i partiledardebatten

Publicerad: 20 Januari 2011, 04:00

I partiledardebatten höll Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly ett långt anförande baserat på gårdagens Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

”Jag tänkte att vi kan se hur det ser ut i verkligheten. Svenska Dagbladet är den tidning som jag har hemma, inte därför att de har en bra och pålitlig ledarsida den är väl en av de mer infantila i svensk press utan därför att det är en hederlig nyhetsrapportering i den här tidningen”, inledde Lars Ohly.

Sedan gick han igenom innehållet i gårdagens tidning: granskningen av Slumvärdarna, artikeln Protest stoppar inte Irakplanet, om Murad Mohammed Gustafsson som utvisas från Sverige trots att han varit här i fem år och är gift med en svenska. Vidare Försvaret tycks inte ha vad som krävs, en artikel om att personalförsörjningen inte fungerar i försvaret, Omstridd bantning klubbad om den fria teatergruppen Fria teatern i Högdalen som nu blir av med sina kommunala bidrag, Dråpslag mot ungas idrott, om borttagna bidrag till ungdomsidrotten.

Hela anförandet finns på Riksdagens hemsida.

Svenska Dagbladets redaktionschef Martin Jönsson kommenterar på sin blogg:

”Det var roligt att uppmärksammas på det sättet. Jag tyckte också att dagens tidning var osedvanligt läsvärd, inte bara på grund av de granskningar och nyheter Ohly citerade, utan också för t ex Idagsidans seriestart om skilsmässor och Näringslivs genomgång av hur storbolagen drabbas av vinterns tågkaos.

Och nej: jag tycker inte att man ska göra några politiska kopplingar. Ibland gillar Ohly det vi gör, ibland gillar Reinfeldt det. SvD är ingen politiskt färgad tidning utom på ledarplats, där den är obundet moderat. Vi är en nyhetstidning och styrs av vår nyhetsvärdering, utan partifärg.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.