Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lars Näslund lämnar UT – efter mindre än ett år

Publicerad: 21 maj 2019, 10:57

Ulricehamns Tidnings tillträdande chefredaktör Lars Näslund. Foto: Anna Claesson/Ulricehamns Tidning

När Lars Näslund lämnar Ulricehamns Tidning för att gå till DN i september är det bara ett år sedan han tillträdde som chefredaktör. Nu inleder UT jakten på en ny chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

DNGota Media

Bland de nya namn som DN presenterat till sin Göteborgssatsning finns Lars Näslund, som nu är chefredaktör för Ulricehamns Tidning. Det betyder att ha slutar sin tjänst i september – bara ett år efter att han tillträtt.

– Det är inte varje dag som en nationell tidning av tyngd etablerar sig i Göteborg. Där kommer jag få möjlighet att skriva om frågor som jag tycker är spännande. Att vara med i ett nytt gäng och bryta ny mark är en speciell känsla. Sen spelar det såklart in att jag bor utanför Göteborg, i Partille, säger han.

Nyligen skedde en omorganisation på UT där den redaktionella styrkan minskades. Men det har inte påverkat Lars Nästlunds beslut, säger han.

– Att det kunde bli aktuellt med nedskärningar har jag förstått hela tiden. Det har inte påverkat överhuvudtaget. Men det var skönt att vi kunde klara det utan uppsägningar, säger han.

Nu ska Lars Näslund fram till att han lämnar sjösätta den nya organisationen, säger han. När han lämnar räknar han med att det arbetet är avslutat och att hans efterträdare då kan ta över en rullande organisation.

Någon efterträdare finns inte i dagsläget. Tidningens vd Håkan Palmborg säger att de bara vetat om förändringen i några dagar och nu inleder arbetet med att hitta en ny chefredaktör.

– Det finns alltid utmaningar med att hitta rätt person, men så är det med all rekrytering.

Håkan Palmborg säger att de söker en person med lokalkännedom och gott omdöme, men som utöver att vara nyhetsinriktad också har en kommersiell förståelse.

– Man är inte bara chefredaktör, utan man är också platschef så man behöver också ha en viss kommersiell ådra för det uppdraget.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

DNGota Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.