Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lars Näslund blir chefredaktör igen

Publicerad: 21 Juni 2018, 07:01

Ulricehamns Tidnings tillträdande chefredaktör Lars Näslund. Foto: Anna Claesson/Ulricehamns Tidning

Lars Näslund, politisk redaktör på Borås Tidning, tar över Ulricehamns Tidning. "Det känns stort även om tidningen i sig är ganska liten", säger den tillträdande chefredaktören och ansvarige utgivaren.


Ämnen i artikeln:

Gota MediaGöteborgs-TidningenExpressen

Lars Näslund har jobbat som politisk redaktör Gota Media-ägda Borås Tidning sedan 2014. Nu lämnar han tidningen för att ta uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare för koncernkollegan Ulricehamns Tidning (UT). Han ersätter Henrik Erickson som nyligen sagt upp sig.

– Även om jag varit i den här ädla branschen i evigheter så känns det här uppdraget både läskigt och helt fantastisk. Jag tycker att det heligaste i mediesverige är att värna den riktiga lokaltidningen. Och UT är ju verkligen en riktig lokaltidning. På det viset känns det stort även om tidningen i sig är ganska liten, säger Lars Näslund.

Ansvaret för oberoende moderata Borås Tidnings ledarsida tog Lars Näslund över 2014. Dessförinnan hade han arbetat på Expressen i närmare 30 år, varav tio som chefredaktör för tidningens västsvenska edition Göteborgs-Tidningen.

– När jag var på GT var jag visserligen chefredaktör men utgivarskapet låg hos Expressens chefredaktör. Så detta är första gången jag får äran att vara utgivare. Det tycker jag är det finaste uppdrag man kan ha.

Vad har du för relation till Ulricehamn och Ulricehamns Tidning?

– Inte mycket annat än att jag spanat efter sommarstugor i den här trakten och läst tidningen sedan jag kom till BT för fyra år sedan. Som stor vän av längdskidåkning har jag förstås också provat spåren i Ulricehamn.

Lars Näslund stannar kvar på BT till och med höstens val. En process för att rekrytera hans efterträdare har inletts.

– Jag trivs jättebra på Borås Tidning. Som politiskt redaktör är man mitt i hetluften – den biten tror jag att jag kommer att sakna. Men när den här förfrågan dök upp kände jag att jag är 54 år i dag och får jag den här möjligheten vill jag ta chansen.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.