Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lars Johansson lämnar HD

Publicerad: 18 November 2015, 07:16

Efter nio år som chefredaktör för HD lämnar nu Lars Johansson uppdraget. Jonas Kanje blir ny chefredaktör och Pia Rehnquist tar över utgivarskapet.


Det är ett lämpligt tillfälle nu när fusionen satt sig. Jag blir 62 år och har jobbat oerhört hårt i alla år. Det känns som rätt läge att sluta, säger Lars Johansson till den egna tidningen.

Han kommer att sitta kvar till den 18 januari då Jonas Kanje, i dag nyhetschef på HD och Sydsvenskan tar över uppdraget.

Att ersätta Lasse blir tufft. Det är stora skor att fylla och jag har stor respekt för det arbete han gjort. Nu gäller det att vi fortsätter att se till att HD är en viktig del av människors vardag i nordvästskåne. Men exakt hur det det arbetet ska bedrivas vill jag vänta med att gå in på, säger Jonas Kanje till HD.

Uppdraget som ansvarig utgivare tar Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist.

Det är ingen större dramatik i det. Vi har haft samma etiska bedömning i tidningarna sedan vi gick samman. Tidningar har redan en gemensam redaktionsledning och ett antal artiklar och sidor som är genomgående, säger Pia Rehnquist i ett pressmeddelande.

Vad Lars Johansson ska göra efter han lämnat tidningen är inte klart.

Att vara journalist har varit min identitet i 40 år. Men nu är det dags att göra annat. Vad det innebär återstår att se, men närmast blir det att ägna mer tid åt hustru, barn och barnbarn, säger Lars Johansson till HD.

Lars Johansson tog över som chefredaktör på HD 2007 efter att ha varit chefredaktör för Smålandsposten i drygt ett år. Innan jobbade han under flera år på Östgöta Correspondenten.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.