Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lars Danielsson blir krönikör i Östran, ska skriva mycket om EU

Publicerad: 27 Augusti 2009, 04:36


Hong Kong-Kina-Kalmar, temat för den första texten är ganska givet, skriver Ulf Carlsson i en presentation i dagens tidning.
Och Danielsson själv säger att han ju har erfarenhet av såväl Kina som svensk kommunalpolitik och kommer att ha det som utgångspunkt för sin krönika.

Lars Danielsson är född i Halmstad men har som trogen sommarölänning också anknytning till  ostkusten.

Lars Danielsson jobbade i Laholms kommun innan han kom till UD, FN och EU. Från 1999 var han statssekreterare i statsrådsberedningen och en av Göran Perssons närmaste män.
Han hamnade mitt i turbulensen kring hur Sverige hanterade tsunamikatastrofen. Våren 2006 tog han time-out och skrev boken I skuggan av makten.
På grund av Carl Bildts inställning fick han efter regeringsskiftet  vänta lång tid på ett förordnande. I oktober 2008 utsågs han till generalkonsul i Hong Kong.

I Östran lovar han att skriva mycket om EU. Efter vad han säger finns det på sina håll en närmast religiös EU-vänlighet, som stör honom.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.