Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lärarförbundet vill lägga ut tidningar på extern part

Publicerad: 19 februari 2019, 06:35

De sju tidningar som Lärarförbundet ger ut kan komma att produceras externt framöver, det skriver fackförbundet i ett pressmeddelande. Syftet är att spara pengar.


Fackföreningen Lärarförbundet vill spara pengar på sina sju medlemstidningar. Därför har det inletts förhandlingar med de anställdas fackklubb om att hitta ett bolag som kan göra tidningarna åt dem.

”Vi har en skyldighet gentemot medlemmarna att leverera största möjliga medlemsnytta till lägsta möjliga kostnad. Lärarförbundets medlemmar har höga krav. De ska även i framtiden få tidningar av högsta kvalitet, men till en lägre kostnad än i dag”, säger Sixten Frixon, kanslichef på Lärarförbundet i ett pressmeddelande.

De anställda journalisterna ska enligt arbetsgivarens förslag följa med till den nya leverantören av tidningarna. Sedan tidigare har det andra lärarfacket Lärarnas Riksförbund, och flera andra fackföreningar, valt att lägga ut produktionen av medlemstidningarna externt.

Det har stormat kring Lärarförbundets tidningar den senaste tiden. Bland annat så har tidningschefen Annica Grimlund lämnat och det har uppstått frågor kring hur tidningarnas redaktionella oberoende ser ut, skriver Journalisten.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.