Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lärare hotade HD/Sydsvenskan efter nazistartikel

Publicerad: 23 mars 2017, 07:16

I samband med att HD/Sydsvenskan skrev om en grundskolelärare som gick på ett nazistmöte skickade hon ett hotmejl till tidningarna.


”Jag har folk bakom mig som ni inte vill ha att göra med.”

Så avslutade en grundskolelärare sitt mejl till HD/Sydsvenskan i samband med att tidningarna tagit reda på att läraren såväl varit på ett nazistmöte som spridit antisemitiska budskap på nätet.

Läraren ville inte ställa upp på en intervju men skickade ett mejl med en hänvisning till en högerextrem sajt där hon förklarade att hon var med på mötet men inte med i organisationen.

Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnqvist ser mycket allvarligt på hotet.

– På flera plan, dels som arbetsgivare men också i ett samhällsperspektiv. Och det är extra allvarligt att det är en lärare som skickat det.

Tidningen har nu vidtagit ett antal åtgärder för att ytterligare höja skyddet för sina anställda.

Ledningen har ännu inte bestämt om hotet ska polisanmälas.

– Inte ännu. Vi diskuterar hur vi sak göra.

Men är det inte viktigt att polisanmäla hot?

– Jo. Men det hände för bara någon dag sedan. Det viktiga för mig har varit att se till att det är bra för mina medarbetare.

Läraren fick enligt en polisanmälan en sten samt ett rökbombsliknande föremål inkastad i sitt hem. Dessutom har hennes bildäck skurits sönder och någon har sprejat ”nazist” på lärarens balkong.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News