Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Läns- och kommunaltidningar digitaliseras för att nå fler

Publicerad: 5 November 2015, 09:13

Regeringen har beslutat att en internetbaserad distributionskanal ska skapas för att öka tillgängligheten av taltidningar.


Ämnen i artikeln:

Alice Bah Kuhnke

Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) har fått i uppdrag av regeringen att samordna och effektivisera distributionen av läns- och kommuntaltidningar. Det ska de göra genom att inkludera dem i den existerande digitala taltidningsmodellen. Bakgrunden till beslutet är att regeringen vill öka tillgängligheten av nyhets- och samhällsinformation för personer med funktionsnedsättning som försvårar för personen att läsa tryckt text.

För att kunna vara aktiv i vår demokrati krävs det också att man har fått en chans att tillgängliggöra sig information om det som händer i samhället. Därför är det viktigt att vi nu genomför en satsning som ska kunna göra att läns- och kommuntaltidningar kan nå ännu fler, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i ett pressmeddelande.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Alice Bah Kuhnke

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.