Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Landsortspress tar andelar

Publicerad: 17 November 2009, 06:35

Marknaden har blivit stabilare. Men någon återhämtning är det inte tal om. Mediebyråbarometern för oktober redovisar ett minus på 26 procent jämfört med samma månad 2008.


Ämnen i artikeln:

Staffan Slörner

Sveriges mediebyråer förmedlade köp för 995 miljoner i oktober. Vilket är den högsta noteringen i år, men inte på samma nivå som 2008.

– Siffrorna från oktober visar på en ökad stabilitet på marknaden även om investeringarna inte ligger på nivåer som kännetecknar en högkonjunktur. Om vi jämför oktober, som är en klassisk period för höga investeringar, med vårens månader med samma kännetecken, ser vi faktiskt en ökning med 50-75 miljoner kronor, säger Staffan Slörner, vd för Sveriges Mediebyråer i ett pressmeddelande.

Landsortspressen betydligt bättre än någon annan mediekategori med en minskning på 14 procent.
Internet tog också andelar då kategorin minskade med 8 procentenheter mindre än marknaden som helhet.

Storstadspressen tappade något mer, 29 procent, och kvällspressen 37 procent.

Den enda kategori som redovisar en ökning är radio som ökade med 9 procent.

– Vi ser nu två månader på rad med stabila investeringsnivåer om knappt 1 miljard kronor. Under våren var situationen mer turbulent och investeringsnivåerna var lägre. Det är positivt att vi äntligen ser en stabilitet på marknaden och även om det är på lägre nivåer än tidigare så är det ändå kraftiga investeringar för en enskild månad, säger  Staffan Slörner.

Ämnen i artikeln:

Staffan Slörner

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.