Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Landskrona vill inrätta reklamarkiv

Publicerad: 18 Januari 2007, 13:52

Landskrona kommun och Landskrona Museum erbjuder sig att bygga upp ett reklamarkiv. I ett brev till näringsminister Maud Olofsson hoppas de på ett snabbt svar. Museet har under flera år samlat material - men får man ett helhetsansvar är det en nationell angelägenhet.


Kommunen och museet föreslår att man bygger upp ett arkiv med utställningsmöjligheter, kallat Rum för reklam.

För att klara ambitionerna behöver man 2 heltidstjänster samt ytterligare personer som i projekt jobbar med satsningen. Sammanlagt räknar man med att om kommunen, regionen och staten satsar vardera 500 000 kronor så klarar man uppdraget.

Initiativet till att dokumentera svensk reklam togs av Reklam & designhistoriska föreningen som bildades 1996 och började samla material och arrangera utställningar. Bland annat har man tagit hand om Reklamförbundets dokumentation av Guldägget. 2001 slöt föreningen avtal med Landskrona Museum för att få lokaler till magasinering och arkivering.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.