Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lands nya chefredaktör minns tiden med Tara

Publicerad: 28 September 2009, 08:06

Lisbeth Lundahl är ny chefredaktör Land sedan 19 augusti. Hon har tidigare jobbat på Femina i fem år.


När bytte du senast jobb, och var kom du då från?

– Hösten 2007 slutade jag på Femina för att bli frilans, vilket jag varit i långa perioder av mitt yrkesliv. Jag gillar att skriva. Min plan var dessutom att skriva en bok men det projektet lade jag ner så småningom.

Vad tar du med dig från tiden på Femina?

– Feminas redaktion är skicklig på mat, trädgård, hus och hem och annat fackmaterial. Jag lärde mig mycket om omslagsmakeri av Allers förlags förra förlagsredaktör, Kristina Waldén.

Hur ofta ska man byta jobb ­ och varför?

– Det är väl individuellt vad man trivs med. Själv gillar jag att byta med jämna mellanrum. Det är spännande att se hur det går till på andra ställen. På Femina jobbade jag i fem år vilket är min längsta anställning hittills.

Bjuda upp eller bli uppbjuden, vilket fungerar bäst?

– Ett mellanting, kanske. Man kan fundera på vilket förlag man är intresserad av och sedan närma sig det på olika sätt, lära känna folk där och kolla om man tror man skulle trivas där. Så gjorde jag med LRF Media där jag både frilansat för flera av titlarna och hållit föredrag om magasinstrender. Förr eller senare kan det bli en öppning och vem som ställer frågan först blir då mindre viktigt.

Ett jobb du skulle vilja göra?

– Det finns hur många jobb som helst som jag skulle vilja göra i Land om allt kul som händer på den svenska landsbygden. När jag växte upp på en bondgård i Örkelljunga i Skåne, tyckte vi att det mest gick bakåt för landsorten och ville ta oss därifrån. Nu tycker jag att framtiden finns på landet.

Ditt roligaste uppdrag hittills?

– Att som redaktionschef vara med och starta Tara år 2000.

Arbetskamraten du skulle vilja jobba med igen?

– Maggan Hägglund, fruktansvärt kreativ och produktiv chefredaktör på Tara under de år jag jobbade där. Numera fruktansvärt kreativ och produktiv frilans och oneshotredaktör.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.