Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lämnar L – efter Aftonbladets granskning

Publicerad: 11 Mars 2019, 06:36

Emma Carlsson Lövdahl. Foto: Press/Liberalerna

Aftonbladets Maktens kvitton har fått en femte politiker på fall – Emma Carlsson Löfdahl lämnar Liberalerna efter avslöjanden om att hon hyrt en lägenhet som hennes man äger men ändå tagit ut full ersättning. Granskningen är nu nominerad till flera priser.


Ämnen i artikeln:

LiberalernaAftonbladet

Emma Carlsson Löfdahl (L) lämnar sitt parti, som hon menar viker sig för ett mediedrev. Det är den femte politikern som lämnar efter att Aftonbladets granskande reportrar Richard Aschberg, Mattias Sandberg och Anders Johansson kollat närmare på riksdagens utlägg.

”Det har varit ett väldigt stort gräv, vi har suttit i månader och gått igenom pärmar med ledamöternas räkningar, ett ganska oglamoröst jobb. Det är ett klassiskt gräv kombinerat med att vi kontrollerat de uppgifter som kommit fram med riksdagsledamöternas inlägg i sociala medier”, säger reportern Richard Aschberg till Aftonbladet.

Granskningen, som kallas Maktens kvitton, har blivit nominerad till flera priser. Bland annat det internationella tidningspriset INMA och Föreningen grävande journalisters pris Guldspaden.

Men ännu kan inte landets makthavare pusta ut. Martin Schori, redaktör på Aftonbladet, utlovar fler gräv.

”Granskningen Maktens kvitton fortsätter. Att avslöja och berätta om ledamöter som missbrukar sitt förtroende är centralt i vårt journalistiska uppdrag”, skriver han.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

LiberalernaAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.