Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lambertz drog tillbaka DN Debatt-artikel

Publicerad: 14 november 2011, 06:15

Yttrandefrihetskommitténs ordförande Göran Lambertz har delvis gått ledamöterna till mötes, rapporterar Ekot.


Politikerna i yttrandefrihetskommittén har sedan Göran Lambertz skrev sitt första kritiska brev haft ett möte utan sin ordförande. De enades om att försöka övertala Göran Lambertz att samarbeta och att Ulrika Karlsson (m) skulle kontakta honom inför nästa ordinarie möte 23 november, rapporterar Ekot.

Men Göran Lambertz förekom henne med ett nytt brev till kommitténs medlemmar där han skrev att han skulle publicera en artikel på DN Debatt som de flesta av ledamöterna skulle ogilla. Men i sista stund drog han tillbaka den och skrev ett nytt brev till kommittén: ”Jag har ändrat mig eftersom kommitténs ledamöter har bett mig att inte gå ut och opinionsbilda på egen hand om det här. Vi ska försöka nå en lösning inom kommittén och det hoppas jag nu på. Därför har jag bland annat dragit tillbaka en debattartikel som jag hade skickat in.”, säger han till Ekot.

Lambertz kan bli överkörd om ny grundlag

Göran Lambertz anklagelser mot den egna kommittén

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.