Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Laholms Tidning i konkurs

Publicerad: 24 oktober 2018, 04:46

I slutet av oktober lämnades det in en konkursansökan till tingsrätten i Halmstad. Dagen därpå kommunicerades ägarnas begäran i tidningen.

Laholms Tidning lyckades inte ta sig igenom den ekonomiska krisen. I går försattes tidningen i konkurs.


Så sent som i juni sade Laholms Tidnings nya vd Johan Krönmark till Medievärlden att han hoppades att ett ägartillskott och en vändning av upplageutvecklingen skulle ta tidningen genom den ekonomiska kris den befinner sig i. Men på tisdagen stod det klart att man misslyckats med att ta sig genom krisen, rapporterar TT. En konkursansökan lämnades in till tingsrätten i Halmstad av tidningens styrelseordförande Sven Fritzson.

Förra året minskade Laholms Tidnings intäkter från tidningsrörelsen med 18 procent till 10,7 miljoner kronor. Samtidigt låg presstödet kvar på drygt 5 miljoner kronor. Tidningen gjorde en förlust på drygt en halv miljon kronor och det egna kapitalet var förbrukat den 31 januari i år. På bolagsstämman i mars upprättades en kontrollbalansräkning och samma månad lämnade också tidningens publisher Lasse Bernfalk tidningen, efter mindre än ett år på posten. Han ersattes som vd av Johan Krönmark som har en bakgrund på Norra Skåne och Skånska Dagbladet som han lämnade 2012.

Laholms Tidning startades 1931. I dag är den en av Sveriges minsta sjudagarstidningar, med utgivning i print tre dagar i veckan och digital utgåva resterande fyra dagar. 13 personer är anställda på tidningen.

Läs mer: Styrelseordförande Sven Fritzson om Laholms Tidnings konkurs

Läs också

Styrelseordföranden om Laholms Tidnings konkurs (2018-10-24)

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev