Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lagercrantz om SVT:s möte med tidningscheferna

Publicerad: 13 februari 2017, 13:42

Anne Lagercrantz, chef för nyhets- och sportdivisionen på SVT. Foto: Magnus Liam Karlsson

I torsdags träffade delar av SVT:s ledning representanter från tidningar i Norrbotten och Västerbotten för att prata om SVT och de lokala mediehusens framtida samarbete. Anne Lagercrantz, chef för nyhetsdivisionen, berättar om mötet.


Ämnen i artikeln:

SVT

Mötet var det första av flera som SVT tagit initiativ till för att utveckla samarbetet mellan SVT och de lokala mediehusen. Redan nu på torsdag åker SVT:s vd Hanna Stjärne till Malmö för att träffa representanter från tidningar i Skåne.

SVT:s divisionschef Anne Lagercrantz berättar för Medievärlden vad hon har för förväntningar på initiativet:

– Vi hoppas på konstruktiva samtal i en tid då det ofta är ett högt tonläge i debatten. SVT är inte orsak till den kris som vissa tidningar går igenom och har inte heller lösningen. Men målet för såväl lokala mediehus som SVT är förstås att säkra lokaljournalistiken i hela landet. Det är en demokratifråga. Vi vill bidra genom samarbeten som gynnar både avgiftsbetalarna och mediemångfalden. Tanken med dessa möten är framför allt att lyssna: hur ser man lokalt på SVT:s roll och vilka samarbeten vore intressanta ur det lokala perspektivet?

Hur upplever du att responsen har varit från de lokala mediehusen?
– Bra! Vi har fått ett fint gensvar och uppslutningen är hittills stor.

Vad har du återberättat för övriga ledningen om mötet i Luleå?

– Vi berättade att det var en nyfiken och öppen diskussion om både medieutvecklingen i Sverige och världen och om konkreta samarbeten.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.