Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

La Tribune blir tabloid och tar betalt på nätet

Publicerad: 11 December 2009, 05:02

Den franska finanstidningen La Tribune måste spara. För att klara målen går man ner i format och antalet utgivningsdagar. Dessutom lanserar man en iPhone-applikation och börjar ta betalt på nätet.


Ämnen i artikeln:

Iphone

Tidningen, som har en upplaga på 75 000 ex, måste spara motsvarande 6,5 miljoner pund under 2010 skriver editorsweblog.org.
Därför går man över till tabloid från dagens berliner och slutar komma ut på lördagar. Det sistnämnda för att spara in på papper- och distributionskostnader.

Inom kort kommer man också att lansera en iPhone-applikation som kommer att distribuera ett gratis nyhetsflöde. Dessutom ska det gå att ladda ner tidningen. Man planerar också att införa digitala prenumerationer för 8 pund per månad eller 96 pund per år.

La Tribunes vd Alain Weill säger till Le Figaro att 2010 är året när det digitala kommer att bli ett alternativ till papper.

Ämnen i artikeln:

Iphone

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.