Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kyrkans Tidning har missat jordens undergång

Publicerad: 20 Maj 2011, 12:17

I morgon smäller det. Alla rättrogna hamnar i paradiset och de (vi) övriga får det hett om öronen. En nyhet som Kyrkans Tidning missat.


Tittarna strömmar till Expressens webb-tv för att se inslaget om den amerikanske radioprataren Harold Camping som räknat ut att jorden kommer att gå under i en stor jordbävning. Klockan 18 på kvällen. Amerikansk tid.

Alla som har den rätta tron kommer dock att färdas upp till paradiset enligt honom.

Men att det kommer bli ett läsartapp av sällan skådat slag för Kyrkans Tidning har dess publisher Anders Ahlberg inte insett.

Det har vi helt missat. Men jag har en viss undran om provinensen i det här fallet.

Tidningen har därför inga planer på att till exempel gå upp i format nästa vecka för att täcka händelsen ordentligt. Men ställa in utgivningen eller lägga ner webben blir det inte heller tal om.

Vi räknar med att komma ut som vanligt, säger Anders Ahlberg.

Enligt Aftonbladet går det också spela på jordens undergång. Alla som satsar på att den blir av får 9 999 gånger pengarna. Hur dessa pengar kommer att utbetalas på andra sidan har Kyrkans Tidnings chefredaktör inte fått några uppgifter om.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.