Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

KvP rekryterar dansk kolumnist

Publicerad: 9 november 2018, 06:49

Den danska journalisten Tine Gøtzsche blir ny krönikör i Kvällsposten. Foto: Christian Örnberg

Den danska journalisten Tine Gøtzsche börjar skriva kolumner om det danska kungahuset för Expressens sydsvenska edition Kvällsposten.


Ämnen i artikeln:

Kvällsposten

Tine Gøtzsche har en mångårig bakgrund som nyhetsuppläsare på TV-avisen på det danska public service-bolaget Danmarks Radio (DR). Hon har också programlett flera program om det danska kungahuset.

Nu står det klart att hon börjar skriva kolumner om det danska kungahuset för Expressens sydsvenska edition Kvällsposten. Hennes premiärkolumn publiceras nu på lördag och därefter kommer hon att synas i spalterna en gång i månaden.

”Jag gör det på mitt sätt. Jag tänker inte ge det senaste skvallret utan försöka ge en inblick i det danska folkets förhållande till sitt kungahus”, säger Tine Gøtzsche.

Kvällspostens chefredaktör och ansvariga utgivare Magnus Ringman kommenterar:

”Jag är glad och stolt över att Tine Gøtzsche vill skriva i Kvällsposten. Nu breddar och fördjupar vi bevakningen av det danska kungahuset.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kvällsposten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News