Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kvartal rekryterar Viktor Barth-Kron och Ola Wong

Publicerad: 26 februari 2019, 08:23

Jörgen Huitfeldt, chefredaktör för Kvartal. Foto: Arkiv.

Kvartal plockar stjärnreportrar från både DN och SvD. DN:s Viktor Barth-Kron och SvD:s Ola Wong går över till uppstickarsajten, skriver Kvartal på sin hemsida. Samtidigt tar Jörgen Huitfeldt över som chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

DNSvD

Kvartal fortsätter att storsatsa. Efter att de tidigare plockat Jörgen Huitfeldt, som nu blir sajtens chefredaktör, från Sveriges Radio presenterar de nu två nya namn.

”I veckan som gick tackade jag ja till förfrågan från styrelsen i Insamlingsstiftelsen Kvartal, att leda Kvartal in i framtiden som tidskriftens chefredaktör och ansvariga utgivare”, skriver han på Kvartal.

Dels har de plockat Viktor Barth-Kron från DN. Den 33-årige reportern har där profilerat sig med en humoristisk tagning på dagsaktuella frågor.

”Det ska bli väldigt roligt det här. Kvartal är en plattform med höga ambitioner och spännande tankar om hur man ska infria dem. Jag ser fram emot att bli en del i det bygget, och att få chansen att utforma en politisk bevakning som förhoppningsvis fyller en lucka för publiken”, säger Viktor Barth-Kron till Kvartal.

Ola Wong, som profilerat sig som Kina-bevakare i SvD men som skrivit för flera medier, går även han över till kvartal.

”Kvartal framstår alltmer som den mest spännande rösten i svensk journalistik idag. Det ska bli kul att vara med och bygga framtidens mediahus”, säger Ola Wong till sajten.

Dessutom kommer författaren Therese Bohman, som tidigare frilansat för sajten, få ett mer återkommande uppdrag.

Viktor Barth-Kron tillträder i slutet av mars och Ola Wong i maj.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

DNSvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.