Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kvällstidningarna namnger misstänkt terrorist

Publicerad: 19 November 2015, 05:52

Expressen och Aftonbladet publicerar i dag namn och bild på den man som sedan i tisdags kväll varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för förberedelse till terroristbrott. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Bilden på den misstänkte terroristen gick i går kväll ut till poliser i yttre tjänst. Expressen och Aftonbladet valde under tidig morgon att publicera bild och namn på den misstänke. Under förmiddagen har fler tidningar valt att fatta samma utgivarbeslut.

Det var under onsdagen som Säkerhetspolisen höjde terrorhotnivån i Sverige från tre till fyra på en femgradigskala. På en presskonferens framkom det att man jagar en man som misstänks förbereda terrorbrott.

Mot bakgrund av det ökar polisen sin närvaro på flera platser i landet, bland annat omkring flera svenska tidningsredaktioner, vilket Medievärlden rapporterade om i går. Några av de tidningar som får extra bevakning är Gefle Dagblad, Arbetarbladet, Upsala nya Tidning och VLT.

Säpo skriver på sin hemsida att man känner till de medieuppgifter som sprids om den efterlysta personen:

”Vi är förhindrade att svara på frågor om detta, förundersökningssekretess råder. Fokus ligger nu på polisens möjlighet att agera.”

Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.