Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kvällsposten lät tiggarna komma till tals

Publicerad: 3 November 2014, 14:24

"Det sägs och skrivs väldigt mycket om tiggarna, men det är ganska sällan de själva får berätta", säger Kvällspostens reporter Jens Dahlkvist.


Ämnen i artikeln:

Kvällsposten

Kvällsposten har i helgen publicerat ett stort reportage om de tiggare som bor på en ödetomt i Malmö

Första gången vi kom dit blev vi i princip utkastade, de var rädda för oss. Dramaturgin är att till slut pratar de, och berättar om vad de varit med om, säger reportern Jens Dahlkvist som gjrot reportaget tillsammans med fotografen Drago Prvulovic.

I fredags publicerades en artikel om en tiggare som är på väg hem, där en Icahandlare uttalade sig.

Artikeln om Bebe blev uppmärksammad för att det var en feelgoodhistoria med Icahandlaren.

Huvudartikeln i helgen var ett två uppslag långt reportage från en ödetomt i Malmö där det bor många tiggare. Dessutom en artikel där Jens Dahlkvist intervjuat den operativa polischefen i Malmö, Stadsmissionen och Socialtjänsten samt med de människor som tigger för att kontrollera uppgifter om att tiggeriet skulle vara kriminellt organiserat.

Alla slår ifrån sig det bestämt, det finns inga belägg för att tiggeriet är kriminellt organiserat.

Hade du tolk?

Jag var där ungefär tio gånger, ibland hade jag en fotograf som pratar rumänska och ibland en vän som gör det. När jag var där själv blev det engelska och kroppsspråk.

Vad har du fått för reaktioner?

Ganska många har mejlat och vill hjälpa till och har startat insamlingar och liknande. Men det är hatarna som mejlar mest frekvent. Det var väl ganska väntat, men det har varit väldigt många otäcka mejl.

Artiklarna har spridits ganska mycket på Facebook och Twitter också, jag antar att det är för att många tycker saker om dem. Där finns både hatiska kommentarer och kommentarer om att det är bra att tiggarna får komma till tals.

Är det något som saknats, tycker du?

Det sägs och skrivs väldigt mycket om tiggarna, men det är ganska sällan de själva får berätta.

Det har varit ganska konstiga infallsvinklar om tiggarna i vissa medier. Det handlar ofta inte om människorna som tigger, utan om andra saker.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Kvällsposten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.