Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kuriren tar grönt grepp för vitare vinter

Publicerad: 6 Februari 2008, 07:29

Vintrarna blir varmare även i Norrbotten. Norrbottens-Kuriren har därför startat en artikelserie om klimatkrisen samt ska dela ut ett pris till den eller de som gjort betydande insatser för miljön. Något som tidningen inte själv kan skryta med. Ännu.


– Vi är på intet sätt först ut i den här frågan, säger Mats Ehnbom, tidningschef på Norrrbottens-Kuriren.

Men i går kom i alla fall första avsnittet i den 14 delar långa artikelserien om hur klimatförändringarna berör Norrbotten.

Vintrarna i Norrbotten har också blivit mildare. Årets första månad var omkring fem grader varmare än normalt. Snön kommer allt senare. Isarna lägger sig allt senare. Något som ställer till problem.

– Många som bor här vill ha rejäla vintrar med snö och kyla. Så att de kan åka skidor och fara ut med skotern, säger Mats Ehnbom.

För att läsarna ska få göra det även fortsättningsvis tipsar tidningen bland annat om en rad saker man kan göra i både stort och smått.

Kör ni miljöbilar på tidningen?

– Inte. Men sannolikt kommer det att bli miljöbilar när nya ska köpas in. Vi är ungefär som alla andra och har vaknat rätt sent.

Köper ni grön el?

– Inte vad jag vet. Det är ett inköp som är gemensamt för hela koncernen så?

Kommer du att verka för att koncernen köper grön el i framtiden?

– Det ska jag göra.

– Vi måste vara självkritiska. Vi kan göra mycket mer. Men vi påstår inte att vi är perfekta och det är inte därför vi gör den här satsningen utan för att få folk att vakna, säger Mats Ehnbom.

För att lyfta fram personer eller företag som gjort någon betydande klimatinsats har N-K instiftat ett miljöpris som består av en naturmålning av en lokal konstnär.

Och den är gjord på returpapper med miljövänlig färg?

– Ha ha. Jag kan inte svar på hur den tillkommit. Men här är det nog motivet som är poängen.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.