Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kunhke lovar presstödspropp innan nyvalet

Publicerad: 9 december 2014, 06:28

Innan nyvalet den 22 mars ska kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke lägga fram en proposition om en förändring av presstödet.


Ämnen i artikeln:

Alice Bah KuhnkePresstöd

Det berättade hon på Publicistklubbens debatt i går.

Till P1:s Kulturnytt säger hon:

I den proposition som jag lägger fram vill jag bland annat sänka kraven på abonneringar, från 70 procent till 51 procent. Det gör att många tidningar till exempel kan arbeta med marknadsföring och inte riskera att förlora hela sitt presstöd. Ett annat förslag från presstödskommittén är att lokala tidningar i glesbygden med en hushållstäckning över 30 procent också ska kunna få presstöd.

Hon signalerar också att en ny mediepolitisk utredning kan vara på gång:

Dagens mediepolitik lutar sig mot presstödssystemet som utvecklades på 1970-talet, i en helt annan värld än vad medierna, journalisterna och våra tidningsföretag idag jobbar i så vi behöver ha en mediepolitik som är uppdaterad och faktiskt river de hinder som finns här och nu men som vi också kan se finns om tio och om 20 år.

Se debatten på Publicistklubben här. Debatten mellan Alice Bah Kuhnke, Mittmedias vd Thomas Pettersohn, Journalistens chefredaktör Helena Gierta och journalistikprofessor Gunnar Nygren börjar efter 1,08:

Ämnen i artikeln:

Alice Bah KuhnkePresstöd

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev