Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kund bojkottar Pensionsnyheterna

Publicerad: 17 Februari 2015, 08:54

Söderberg & Partners drog tillbaka prenumerationer efter nyhetsbrevets granskning samt ställde in en konferensmedverkan.


Tidningen och affärsnyhetsbrevet Pensionsnyheterna är en oberoende granskare och nyhetsförmedlare av allt som rör pensionsfrågor. En av de senaste artiklarna, där ett brev från Söderberg & Partners återges, fick rubriken: ”Söderberg & Partners erbjuder fondförsäkringsbolag att ‘köpa’ bättre rating”.

I samtal med Medievärlden försvarar chefredaktör Mikael Nyman Pensionsnyheternas rubrik, vars artikelingress lyder:

”Förmedlarjätten Söderberg & Partners, som ägnar sig åt att utvärdera fondförsäkringsbolagens fondutbud i sitt så kallade trafikljussystem, har nu hittat på ett sätt för bolag att ‘köpa’ sig grönt ljus. Pensionsnyheterna har tagit del av ett förslag till avtalsbrev, där man förbinder sig att fylla i de pengar som fattas om bolaget inte skulle slå index trots det gröna ljuset.”

Söderberg & Partners, som beskriver sig som ”Sveriges ledande fristående rådgivare och förmedlare av försäkringar”, har reagerat starkt på rubriksättningen. När de inte fick chefredaktören att ändra den ”det gör vi bara om något är felaktigt”, påpekar Nyman inledde de en bojkott av Pensionsnyheterna:

– De skulle ha medverkat som talare på ett stort event för beslutsfattare inom området, men valde att ställa in på grund av de senaste dagarnas händelser, berättar Mikael Nyman.

Söderberg & Partners har också sagt upp bolagets prenumerationer på Pensionsnyheterna.

– Det här har lett till en läsarstorm bland våra prenumeranter, säger Nyman till Medievärlden.

Står de på er sida eller Söderberg & Partners?

– Det har jag inte undersökt, men det är inte helt ovanligt för oss att företag agerar stingsligt. Vi verkar i en känslig bransch. Och det jag har hört är att läsarna tycker att vi har haft täckning för vår rubrik.

Pensionsnyheterna är oberoende granskare och har inga herrar, säger Mikael Nyman avslutningsvis, och står fast vid sin publicering. Söderberg & Partners fick publicera en kommentar i Pensionsnyheterna den 10 februari, där de beskriver artikeln som ”vinklad” och rubriken som ”totalt missvisande”.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.