Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kubansk journalist godtyckligt dömd till fyra år

Publicerad: 19 April 2007, 11:40

Oscar Sánchez Madan, korrespondent för Miami-baserade Cubanet, har dömts till fyra års fängelse för att anses vara en potentiell fara för samhället. I och med att han fängslades sitter 26 journalister för närvarande i kubanska fängelser.


Oscar Sánchez Madan greps den 13 april av säkerhetspolisen och en summarisk och hemlig rättegång hölls samma dag. Han nekades rätten till en advokat, så domen är helt godtycklig, skriver Reportrar utan gränser.
Sánchez är den tredje journalist som  fängslats sedan Fidel Castros bror Raúl tog över  presidentmakten den 31 juli i fjol. Det har återigen blivit vanligt att en person, som anses utgöra ett hot mot samhället men inte har begått något brott, kastas i fängelse.
Även journalisterna Raymundo Perdigón Brito  vid nyhetsbyrån Yayabo Press och Ramón Velázquez Toranso vid nyhetsbyrån Libertad har dömts till fängelse i fyra respektive tre år på samma grunder som Sánchez.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.