Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

KU vill skynda på ändringar i presstödet

Publicerad: 27 November 2014, 14:28

KU vill att några av Presstödskommitténs förslag ska vara genomförda tidigare än 2017.


Bakgrunden är att regeringen i budgetpropositionen konstaterar att det nuvarande presstödssystemet utformades i en tid då förutsättningarna för dagspressen var helt andra än i dag. ”Utskottet håller med om detta och konstaterar vidare att en rad förändringar har skett på dagspressmarknaden. Som exempel nämns utvecklingen av e-tidningar och behovet av att papperstidningar och e-tidningar behandlas mer jämlikt vid beräkningen av presstödet”, skriver KU.

KU anser också att regeringen redan nu bör överväga om inte Presstödsnämnden kan infogas i Myndigheten för radio och tv. Utskottet föreslår att riksdagen riktar ett tillkännagivande till regeringen om detta.

Vilka förslag tycker KU ska genomföras tidigare?

Så långt går inte utskottet. Imorgon kommer en motion publicera med lite resonemang, men den är inte offentlig än. Det pågår ett arbete i regeringen och utskottet tycker det skulle vara angeläget att gå fram med en del förslag, men tar inte ställning till vilka, säger Ann-Charlotte Bragsjö, föredragande i Konstitutionsutskottet, till Medievärlden.

Utskottet föreslår därför att riksdagen riktar ett tillkännagivande till regeringen om att några av Presstödskommitténs förslag ska vara genomförda tidigare än 2017 och att Presstödsnämnden i lämplig form ska infogas i Myndigheten för radio och tv.

SD reserverade sig mot beslutet.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.