Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

KSF Medias personal lägger ner jobbet

Publicerad: 9 Maj 2016, 10:06

Vid lunchtid i dag marscherade KSF Medias personal ut för att visa sitt missnöje mot de samarbetsförhandlingar som bolaget presenterade för en vecka sedan, skriver Yle.


Totalt hotas 63 jobb inom bolaget om förslaget aktualiseras. Utgivningen av regiontidningarna Västra Nyland och Östnyland kan också komma att påverkas. I stället för att tidningarna ska komma ut fem dagar i veckan, som i dag, planeras utgivningen till enbart två.

Samarbetsförhandlingarna inleds under måndagen. Med anledning av det protesterar Tidningen Östnylands redaktioner i Lovisa och Borgå genom att lägga ned arbetet vid 13 i dag för att återuppta det först under tisdagen. Enligt uppgifter till Yle gör det att tidningen helt uteblir på tisdagen.

Invändningarna mot det nya förslaget är många på flera av KSF Medias tidningar. Majoriteten av journalisterna på Hufvudstadsbladet marscherade också de ut vid 13-tiden i dag för att visa sitt missnöje och i ett ställningstagande uttrycker de sin förtvivlan över vad de beskriver som ett bolag som vanskötts de senaste åren.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.