Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kronofogden söker Metros ledning för att undvika tvångsåtgärder

Publicerad: 25 Mars 2019, 09:32

Kronofogden kan komma att utmäta lös egendom på Metros redaktion. Men innan dess försöker de få till en diskussion med bolagets ledning för att minimera skadorna.


Ämnen i artikeln:

Metro

Metro har stora skuldproblem. Under torsdag och fredag förra veckan hittade Kronofogden 2,8 miljoner kronor hos Metro, som beslagtogs för att betala bolagets stora skatteskulder, vilket Expressen var först med att berätta om. Uppgifterna bekräftas nu av Henrik Eriksson på Kronofogdens Specialverkställighetsteamet för Medievärlden.

Han skriver i ett mejl till Medievärlden att Kronofogden inte uttalar sig om specifika indrivningsåtgärder som är på gång.

– Men det normala när ett företag har skulder så utmäts först eventuella likvida medel på bank och andra fordringar. I nästa läge sker utmätning av lös egendom i verksamhetslokaler och eventuella fastigheter, skriver han.

Men innan Kronofogden går in på Metros redaktion och beslagtar saker av värde kommer myndigheten att söka kontakt med ledning för att försöka hitta en annan lösning.

– Innan ett ärende går så långt att vi utmäter lös egendom i verksamhetslokaler eller andra mer ingående åtgärder så söker vi kontakt med bolaget, för att se om det finns andra bra lösningar eller möjligheter, så att skadorna av åtgärderna blir så små som möjligt. Är det så att bolaget har en egen lösning så är det givetvis en fördel framför tvångsåtgärder, men då ska det ske inom de ramar som tillåts när skulderna ligger för indrivning hos Kronofogden, skriver han och lägger till:

– Kronofogden kommer under veckan försöka ha en dialog med Metro Media house AB för att se hur bolaget tänkt lösa den skuldsituationen avseende skulderna som nu ligger hos Kronofogden. Den dialogen hindrar inte att ytterligare utmätningsåtgärder sker.

Ägaren säger att bolaget ska ansökan om rekonstruktion, påverkar det ert arbete nu?

– När det gäller företagsrekonstruktion så stoppas utmätning först när tingsrätt beslutar om att företagsrekonstruktion inleds, säger han.

Mer på Medievärlden Premium

Gratistidningarna – vinnare och försvinnare

Det finns fyra stora aktörer på den svenska gratistidnings-marknaden. Tre av dem förlorar räckvidd och intäkter medan den fjärde ökar. Men det finns aktörer som kan förändra hela spelplanen och en strukturaffär kan komma redan i år, skriver Sakari Pitkänen i en analys.

Läs Sakari Pitkänens analys för Medievärlden Premiums räkning (kräver inlogg) som publicerades 2018-01-25.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.