Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kronofogden har slagit till mot Alingsås Tidning

Publicerad: 30 april 2019, 10:00

Kronofogden har i sin jakt på betalning av Alingsås Tidnings skulder hittat ett bankkonto som de utmätt.


Ämnen i artikeln:

Alingsås Tidning

Under fredagen hittade Kronofogdens team i Borås ett konto på SEB som tillhör AB William Michelsens boktryckeri, som ger ut Alingsås Tidning. Pengarna där har nu beslagtagits för att betala av de skulder som bolaget har.  Det var dagen efter att Medievärlden kunde avslöja att tidningen har stora skulder, närmare 700.000 kronor, till Skatteverket som Kronofogden gjorde utmätningen.

Hur mycket pengar som hittades på bankkontot vill inte Kronofogden uppge. De vill heller inte kommentera det

Medievärlden har sökt ledningen för Alingsås Tidning för en kommentar kring hur den fortsatta driften av bolaget kommer att gå utan de pengar som nu tagits i beslag. Men utan framgång. Tidigare har delägaren Susanna Michelsen avfärdat att bolaget skulle befinna sig i ekonomiskt trångmål.

– Det står alldeles utmärkt till med vår ekonomi. Men mer vill jag inte kommentera, sa hon till Medievärlden i förra veckan.

Hos Kronofogden finns det också skulder till det Gotaägda bolaget Point Logistik. Bolagets vd Johan Lundin säger att han har kontakt med Alingsås Tidnings ägare men vill inte kommentera om de planerar att vidta andra åtgärder mot bolaget.

– Det får vi ta med dem i stället. Det är bättre, säger han.

Till det tillkommer även drygt en halv miljon i inkassokrav på bolaget.

Inte heller Skatteverket vill kommentera det enskilda ärendet.

Alingsås Tidning genomgick en rekonstruktion 2016. Enligt uppgifter till Medievärlden är det stark annonspress från konkurrenten den Gotaägda gratistidningen Alingsåskuriren som skadat bolaget ekonomi.

De stora skatteskulderna som bolaget har ledde till att de inte kunde beviljas det nya presstödet, som ska stödja bevakandet av så kallade vita fläckar. Reglerna slår fast att man inte kan få stöd om man har skatteskulder hos Kronofogden.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Alingsås Tidning

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News