Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Krönlein om Stampens nya ägandebild

Publicerad: 15 december 2016, 09:27

Cecilia Krönlein, chefredaktör på GP.

GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein ser det som sin uppgift att se till att tidningens bevakning av Stampens nya ägare inte blir mer försiktig: "GP:s redaktion är väldigt professionell och kommer kunna hantera detta med hög integritet."


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenMartin AlsanderGPStampen

På Göteborgs-Posten (GP) har förmiddagen varit hektiskt. Tidningens chefredaktör Cecilia Krönlein svarar därför mejlledes på Medievärldens frågor om hennes reaktion på gårdagskvällens nyhet att nya investerare skjuter till 81 miljoner för att rädda Stampen.

”Skönt att Stampen äntligen har såväl nyemission som bankavtal i hamn. Vi har länge väntat på besked. Nu kan vi fullt ut koncentrera oss på de branschutmaningar som vi delar med övriga medieföretag.”

Hur har det här mottagits på GP?

”De reaktioner jag har hört har varit positiva och framför allt att det är skönt att slippa ovissheten. Man har också uppskattat den öppenhet som koncernledningen visat under hela den här processen, att personalen fortlöpande har informerats direkt av Martin Alsander.”

I en intervju som Medievärlden gjort med Gabriella Mohoff, journalistklubbens ordförande på GP, uttryckte hon en oro över att den förändrade ägarbilden skulle påverka den fortsatta bevakningen av de Göteborgsbaserade bolag som gått in med pengar. Men Cecilia Krönlein har en klar uppfattning om hur GP:s bevakning påverkas:

”Inte alls. GP:s redaktion är väldigt professionell och kommer kunna hantera detta med hög integritet. Jag utgår också från att de nya ägarna är professionella och förstår våra skilda roller. De indikationer jag fått hittills tyder på att så är fallet.”

Ser du någon risk att bevakningen av bolagen blir mer återhållsam?

”Det är vår uppgift att se till att det inte blir så.”

Hur påverkar det nya ägandeskapet trovärdigheten gentemot läsarna?

”Förhoppningsvis inte alls. Det är ju upp till oss att bevisa att läsarna kan lita på Göteborgs-Posten.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev