Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Krögare dömd till fängelse för hot mot reporter

Publicerad: 12 November 2008, 13:59

En krögare i Linköping har dömts till fängelse i sex månader för att bland annat ha hotat en reporter på Corren. Tingsrättens dom kommer att överklagas, skriver corren.se.


Ämnen i artikeln:

Corren

Det var i februari i år som krögaren var hotfull i en intervju med en reporter på Corren. Krögaren var kritisk till att reportern höll på med en artikel om krögarens företag som begärts i konkurs.

Under samtalet, som spelades in av reportern, sa krögaren bland annat ”Du skriver inte en jävla notis om vårat företag, för då kommer jag upp själv, privat och tar hand om dig”.

Under rättegången förnekade krögaren brott. Tingsrätten anser att uttalandena inte kan uppfattas på något annat sätt än som hot och att det brott som krögaren befunnits skyldig till är ”av allvarlig beskaffenhet då han genom hotet försökt förmå en journalist att inte skriva om vissa förhållanden i tidningen”.

Krögaren dömdes också för fler brott än det olaga hotet. Han ska även betala 1 000 kronor i skadestånd till reportern.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Corren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.