Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kritik mot TV4:s filmbilder från terrordådet

Publicerad: 8 Februari 2018, 07:22

Målsägandebiträden i terrorrättegången mot Rakhmat Akilov kritiserar TV4:s beslut att publicera tidigare ovisat filmmaterial från övervakningskameror.


Ämnen i artikeln:

TV4

Uppmaningen till TV4 från målsägandebiträdena är att kanalen ska ta bort filmmaterialet som visar den misstänkte terroristens färd längs Drottninggatan. Övervakningsbilderna visades i måndags och sedan dess ligger tillgängligt på TV4 Play.

”Vi blev ju bestörta. Flera av oss tyckte att TV4 gick över gränsen. Vi inser att det inte är olagligt, men att man inte tog hänsyn till brottsoffren och brottsoffrens anhöriga”, säger biträdet Göran Hjalmarsson till TT.

Fredrick Malmberg, nyhetschef vid TV4 Nyheterna, motiverar publiceringen av det stora allmänintresset och förklarar att man gått igenom materialet noggrant. Under det arbetet tog kanalen bort flera delar som inte ansågs vara publicerbara samt avidentifierade de personer som är synliga i filmerna.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.