lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kristin Lundell lämnar journalistiken

Publicerad: 5 juni 2018, 05:33

Kristin Lundell. Foto: Carolina Byrmo

Fokus kulturredaktör Kristin Lundell lämnar journalistiken efter 17 år för att bli pressekreterare på Moderna museet.

Ämnen i artikeln:

FokusModerna Museet

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I mars 2017 kom Kristin Lundell till Fokus. Först för att hoppa in som kulturredaktör under halvtid med anledning av att dåvarande kulturredaktören Elsa Westerstad var på tjänstledighet. Men Kristin Lundell blev kvar även efter det – och så småningom erbjöds hon fast heltidstjänst som hälften kulturchef och hälften skribent.

Men nu lämnar hon journalistiken efter 17 år. Till Resumé säger hon att beslutet växt fram under våren:

”Jag tycker inte att kulturjournalistiken känns så rolig för tillfället. Kulturredaktionerna är som små sekter där alla bara ska föra fram det egna materialet – det är så mycket marknadsföring överallt. Varumärkesbyggande. Och så tycker jag att det är för mycket positionering – kulturjournalistik har blivit som ett löpande band-arbete fast med åsikter. Man hinner knappt läsa klart en bok men ska tycka något om den ändå. Nog för att kultur i sig ofta är politisk samt att vi lever i en extremt politiserad tid men det blir allt svårare att se skillnad mellan ledarsidorna och kultursidorna.

Kristin Lundell är inriktad på musik och populärkultur och har tidigare bland annat skrivit för Aftonbladet Svenska Dagbladet. De senaste två säsongerna har Kristin Lundell också tävlat i På spåret. Det har hon gjort tillsammans med DN:s idé och kritik-redaktör Johan Hilton.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev