Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kreativ kille utformade referatet som han själv ville

Publicerad: 10 December 2015, 07:46

Skövde Nyheters reporter Pontus Larsson provade ett nytt grepp när han i går kväll rimmade fram ett matchreferat.


Tidigare samma dag hade journalisten vunnit en rimtävling på Instagram:

Jag fick feeling av det och tänkte att det kunde vara en kul idé att rimma ihop ett matchreferat. Matchen i sig vägde inte jättetungt, därför var det läge att göra såhär, säger Pontus Larsson.

Först gick rimmandet lite trögt, men efter ett tag började texten flyta på. Pontus Larsson satt och skrev under matchens gång.

Ja, det gör vi alltid. Man försöker ha referatet klart till slutsignal. Det gick bra, men det var lite nervöst mot slutet. Om det skulle hinna bli något mer mål.

Såhär i efterhand konstaterar Pontus Larsson att matchreferatet blev rätt bra. Och han säger att han kan tänka sig att göra något liknande igen.

Ja, absolut. Kanske inte just om sport men om något annat. Men i så fall får det vara ett ämne som inte är så allvarligt.

Länken till artikeln har gillats av många på Facebook, men i övrigt har läsarreaktionerna varit ganska blygsamma:

Ja, jag blev lite förvånad. Framför allt trodde jag att jag skulle få negativ respons. Att folk som verkligen ville läsa om matchen skulle bli irriterade på det här sättet. Men det har varit lugnt. Det är roligt att den blivit gillad på vår Facebook-sida, avslutar Pontus Larsson.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.