Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

KP-text publicerad på Lajkat utan tillstånd

Publicerad: 17 November 2014, 13:18

Lajkat.se publicerade relationsfrågor från barn som kom från Kamratposten. Utan tillstånd. KP:s chefredaktör menar att Lajkat.se struntat i upphovsrätten och stulit materialet.


Ämnen i artikeln:

Lajkat

”Man kan inte bara ta något rakt av. Jag tycker att det är oroväckande om vi ska börja stjäla material från varandra”, säger Kamratpostens chefredaktör Lukas Björkman till Dagens Media.

Lajkat publicerade i fredags listan 7 urgulliga relationsfrågor som visar varför barn är bäst.

Efter att Lukas Björkman kontaktat Lajkats redaktion avpublicerades texten.

Så här beskriver sajtens ledning sin syn på upphovsrätten: På Lajkat respekterar vi upphovsrätten och anger alltid källan om det är möjligt.

Alla videoklippen på Lajkat är publicerade på annan plattform, öppna och inbäddningsbara. Därför utgår vi från att upphovsinnehavaren vill ha större spridning på sitt innehåll.

Om du ser att en av dina bilder publicerats på Lajkat som du inte vill ska spridas ytterligare eller saknar källhänvisning så kontakta Lajkat-gänget direkt så avpublicerar eller korrigerar vi bilden, klippet eller inlägget.”

Ämnen i artikeln:

Lajkat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.