Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Korsdrag och fiffel i kyrkans hus

Publicerad: 22 januari 2013, 12:28

Veckans tidningssvep rapporterar om ödesdigert vårdslarv, missgynnad ridsport, pensioner och Superkylan.


Avesta Tidning politisk obunden
Ettan: Vill ha upprättelse för sin vårdskada om hur Elisabeth Dellmert drabbades av akut blodförgiftning på grund av vårdslarv, blev amputerad och nu kämpar för att få ersättning för sina vårdskador.
Ledaren:

GT oberoende liberal
Ettan: Kattis anklagar Janne Josefsson om hur Bris generalsekreterare Kattis Ahlström anser att Uppdrag granskning om barnfattigdom var tendensiöst och extremt vinklat.
Ledaren: Ridsport försvåras av kommunerna om hur Kungsbacka Ridklubb gått till medierna för att berätta hur kommunen missgynnar ridsporten till förmån för stora lagsporter.

Katrineholms-Kuriren liberal
Ettan: Korsdrag i kyrkan när gospelkören svängde om kören Cant stop som hade gospelafton i Korskyrkan i Vingåker.
Ledaren: Nej till högre pension på ungas bekostnad om hur dagens pensionssystem riskerar att slå hårt mot de yngre och sabotera pensionssystemets framtid.

Mora Tidning opolitisk
Ettan: Skarp revisionskritik mot Mora församling om hur kyrkoherdens make fick disponera Prostgårdens undervåning för sin musikverksamhet utan att betala, vilket är en av flera punkter i revisorskritiken mot Mora församling.
Ledaren:

Norrbottens-Kuriren konservativ
Ettan: Naturbevakare vill ha järvjakt om att möjligheterna för licensjakt på järv borde ses över sedan renkalvar blir en alltmer sällsynt syn i hjordarna.
Ledaren: Läsvanor i förfall om hur svenska skolelever blir sämre på att läsa.

Kvällsposten liberal
Ettan: Superkylan så länge stannar den om att hela veckan kommer att bjuda på kallt väder i södra Sverige.
Ledaren: All vår hjälp hjälper inte om att västlig militär närvaro i den muslimska världen riskerar att spä på västhat och extremism. Det vore betydligt bättre om regionala trupper hjälpte till (i detta fall Mali).

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.