Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kors i taket på 24timer: en vinstmånad!

Publicerad: 12 juni 2009, 09:03

Danskarna kan vad svenskar har svårt att lyckas med: i maj tjänade gratistidningen 24timer, konkurrent och syskon med MetroXpress för första gången pengar. Det betyder att andratidningen på gratismarknaden tog sig över det magiska strecket.


Mitt i den värsta krisen på decennier meddelar 24timer sin första månad med positiva siffror, skriver Mediawatch. Tidningen startades hösten 2006 i det stora danska gratiskriget och har kostat sina ägare JP/Politiken åtskilliga hundra miljoner.

För ett år sedan slogs de två gratistidningarna 24timer och MetroXpress ihop till ett bolag när JP/Politiken blev minoritetsägare till MetroXpress. Alla väntade då att 24timer skulle läggas ner, men så har inte skett. Istället har bolaget sparat hårt – och skördar nu.

Det danska gratiskriget är numer reducerat till dragkamp mellan MetroXpress-24timer och Berlingskes Urban. Nyhedsavisen, som startade kriget, las ner i slutet av augusti i fjol efter att ha kostat sina olika ägare upp emot en miljard.

På den svenska gratismarknaden har det inte lyckats för tvåan City att göra positivt resultat mer än någon enstaka månad.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.