Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Konkursförvaltaren: Hoppas hitta ny ägare inom några dagar

Publicerad: 4 juli 2019, 05:43

Att 24Journalistik ansökt om konkurs behöver inte betyda att de 15 sajterna försvinner. Konkursförvaltaren har märkt av ett intresse från externa aktörer och hoppas att en ny ägare ska kliva in inom de närmsta dagarna.


Under onsdagseftermiddagen försatte ägarna av 24Journalistik bolaget i konkurs. Då utsågs Advokat Erik M Gabrielsson till förvaltare. Och trots att bolaget gick 13 miljoner back mellan juli 2018 och och juni i år hoppas konkursförvaltaren på att kunna hitta någon som vill ta över bolaget.

– Konkursansökan kom in igår  på eftermiddagen ganska sent. Så jag har i princip bara hunnit varit ute på bolaget med min personal och informerat de anställda om rätten till lönegaranti och möjligheten att fortsätta verksamheten, säger han och fortsätter:

– Vi sitter och kalkylerar på hur vi ska gå vidare nu. Jag vet att det finns ett visst intresse, dock inte från de gamla ägarna utan det är extern intressenter. Min målsättning är, utan att jag vet att det blir så, är att gå mot ett snabbt avslut och kanske hitta någon som tar över inom några dagar. Värdet ligger i stor utsträckning i att hantera det snabbt, säger Erik M Gabrielsson.

Det skulle i så fall betyda att sajterna fortsätter som vanligt framöver. Under förmiddagen kommer det hållas ett möte om framtiden.

– Mycket bestäms då och i eftermiddag vet jag nog mer. Nu ska jag köra alla spår i botten, säger Erik M Gabrielsson .

Vad är det för bolag som är intresserade?

– Jag har inte pratat med dem själv än, jag vet inte mer än att de är intresserade, säger Erik M Gabrielsson.

Hur vet du att det är intresserade?

– Jag har fått sådana indikationer, Erik M Gabrielsson.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News