Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Konflikten mellan TV4 och Telenor löst

Publicerad: 21 mars 2018, 06:21

Det blev ingen släckning av TV4:s kanaler i natt sedan Bonnier Broadcasting och Telenor kommit överens vid förhandlingsbordet.

I går kväll kom TV4/Bonnier Broadcasting och Telenor överens om hur intäkterna från tv-kunderna ska fördelas. Därmed fick 850 000 svenska hushåll som är kunder hos Canal Digital och Bredbandsbolaget behålla TV4:s kanaler.


Ämnen i artikeln:

Canal DigitalTelenorBredbandsbolagetBonnier BroadcastingMathias Berg

På tisdagseftermiddagen gick TV4 ut i ett pressmeddelande och varnade för att Canal Digital- och Bredbandsbolaget-kunder riskerade att förlora TV4:s kanaler vid midnatt. Det eftersom Bonnier Broadcasting och Telenor inte kunde komma överens om hur intäkterna från TV-kunderna ska fördelas mellan operatörerna och TV-kanalerna.

Men det blev ingen släckning av TV4:s kanaler. TV4:s operativa chef Mathias Berg kommenterar:

”Jag är glad över att Telenor kom tillbaka till förhandlingsbordet och att vi till slut lyckades nå en överenskommelse som speglar TV4-Gruppens ökade värde. Framför allt är jag glad för våra tittares skull, och att vi kunde undvika att de drabbades, liksom våra annonsörer. Det här innebär ett fortsatt viktigt samarbete med Telenor, att Canal Digitals och Bredbandsbolagets kunder även fortsättningsvis kan se TV4:s kanaler och program.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev